Michelisz férjként iskolázott, megnyerte az időmérőt Japánban

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Michelisz Norbert indulhat az élről a túraautó-világbajnokság (WTCC) Japán Nagydíjának első futamán, miután megnyerte az időmérőt.


A Zengő Motorsport magyar pilótája két hete elvette feleségül menyasszonyát, azóta férjként most versenyez először. A Honda hazai pályáján, Motegiben Michelisz az első szabadedzésen a második helyen végzett, csak márkatársa, az olasz Gabriel Tarquini tudta megelőzni, míg a második tréningen a magyar versenyző negyedik lett, innen várta az időmérőt.


Michelisz a szabadedzések után:


Az időmérőn aztán látszódott, hogy sikerült a csapatnak egy jó beállítást találni, hiszen Michelisz végig az élbolyban volt, megnyerte a Q2-t, majd jött a Q3, ahol az utolsó körben mindenkinél jobb időt autózott. Megelőzte az összes Citroënt, a világbajnoki címvédő argentin Jose Maria Lopez lett a második, a francia Sebastien Loeb pedig a harmadik. A második legjobb hondás, Tarquini csak a hatodik helyen végzett.


„Nem nagyon tudok most mit mondani, annyira boldog vagyok” – kezdte közvetlenül az időmérő után Michelisz az Eurosportnak. „A maximumot hoztam ki az autóból, nagyon fontos lehet ez a pole a jövőre nézve.


Nagyon sok emlék jut eszembe 2013-ból, akkor is így indult a hétvége

– utalt Michelisz arra, hogy 2013-ban is megszerezte Japánban az első helyet az időmérőn, és meg is nyerte a futamot a Hondával. A magyar versenyzőnek egyébként ez a harmadik pole pozíciója a WTCC-ben, a 2013-as japán verseny előtt 2012-ben Szlovákiában tudta megnyerni az időmérőt.


Michelisz további értékelése az időmérő után: