Michelisz odapörkölt az új Hondával, Zengőék kihagyhatják a futamot

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

A csütörtöki teszttel elkezdődött a túraautó-világbajnokság Franciaországban, felemás magyar szerepléssel.


Michelisz Norbert posztolt is egy képet magáról és az autójáról a Facebook-oldalára. A kocsi a másik két gyári Hondától eltérően nem a Castrol színeiben pompázik, mivel a cég csak két autón szeretett volna hirdetni, ezért Michelisz a Civicet reklámozza. Ettől függetlenül ugyanaz a technika áll a magyar versenyző rendelkezésére is.


Hogy tetszik?How do you like my colors? :-)

Posted by Michelisz Norbert on Friday, 1 April 2016

Michelisz az első teszten a harmadik helyen végzett a Paul Richard pályán. Az első ötben négy Citroen volt, csak Michelisz tudott beférkőzni közéjük, López nyerte a tesztet Muller előtt. A második legjobb hondás Monteiro lett, de ő is csak a nyolcadik időt autózta, míg Huff a 12. helyen zárta a tesztet.


Közben elkészült a gyári Honda magyar versenyzőjének portréja a bokszban:


Felismeritek? :-) #FIA WTCC #Honda Racing WTCC

Posted by Michelisz Norbert on Friday, 1 April 2016

A Zengő Motorsport két WTCC-s autója (Ficza Ferencé és Nagy Norberté) még nem készült el, így nem indultak a gyakorláson. A magyar csapat hivatalos honlapja arról számolt be, hogy mivel nincs kész a Honda motor, így erősen kérdéses, hogy el tud-e indulni a csapat a hétvégi futamon.


Nagy Dani és Ficza Feri nem ülhet autóba a hétvégén?


„A Honda motorszállítója a Mugen, időben jelezte, hogy csupán néhány munkatárssal, valóban manufaktúrában szerelik a motorokat, hónapokkal előtte rendelni kell a biztonságos szállítás és használat érdekében. Ezt egy amatőr csapat, mint mi, nehezen tudja teljesíteni. A tavalyi motor megvan az autóban, de azért nem vállalnak felelősséget a Hondánál. Van itt új motor, úgy hatvan millióval drágább mint a tavalyi, nem kérdés, miért választottuk ezt. Ebből két ifjú, gyönyörűen elkezdhet építkezni. Ha most reszkírozunk és mégis robban, akkor meg a szezont terheljük meg lehetetlenül ezzel a káreseménnyel, és végképp szedáljuk a szezonunkat” – olvasható a csapat honlapján.


A Francia Nagydíj programja:

Szombat
8:45 – Első szabadedzés [30 p] (Eurosport Player, élő)
11:45 – Második szabadedzés [30 p] (Eurosport Player, élő)
14:00 – Időmérő edzés [20 p+10 p+Q3] (Eurosport 2, élő)
15:00 – MAC3 csapatidőfutam [30 p] (Eurosport 2, élő)

Vasárnap
12:15 – Nyitóverseny (Eurosport 1, élő)
17:15 – Főverseny (Eurosport 1, élő)


Nagy Norbert autója viszont elkészült, ő az ETCC-ben versenyez az idén. A Zengő féle Seat Leon zöld-fekete színben pompázik. Nekünk tetszik.


Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek #nagynorbi 8-as számú  #ETCC versenyautóját.Első teszt: 11:35-kor kezdődik. Hajrá Norbi!

Posted by Zengő Motorsport on Friday, 1 April 2016