Michelisz élről kezdi a vasárnapi második futamot

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Michelisz Norbert a 10. helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi állomásának szombati időmérő edzésén, így a fordított rajtsorrend szabálya értelmében a második vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.


A Zengő Motorsport Honda Civicjét kormányozó 30 éves pilóta az első versenyt majd a kvalifikáción elért 10. helyének megfelelő rajtkockából kezdi meg, ezen a viadalon a szombati időmérőn leggyorsabb francia Yvan Muller (Citroën C-Elysée) startolhat az első helyről.

Az időmérő első, 20 perces szakaszát a negyedik percben piros zászlóval félbe kellett szakítani, mivel az olasz Gabriele Tarquini a hármas kanyar utáni kigyorsításnál elveszítette uralmát a Honda Civic felett, és nagy sebességgel a gumifalnak csapódott, majd a pályára visszacsúszva állt meg. A korábbi Forma–1-es pilóta sérülés nélkül megúszta az esetet, autóját azonban a pályamunkásoknak el kellett szállítaniuk, így a kvalifikáció néhány percig szünetelt.

Michelisz az első részt – amelyből a legjobb tizenkettő jutott tovább a következő szakaszba – a kilencedik helyen zárta, aztán a második, tízperces etapban a 10. helyen végzett. Ezzel eldőlt, hogy a vasárnap délutáni második futamban ő rajtolhat majd az élről, mivel a WTCC-ben az időmérő első tíz helyezettje fordított sorrendben startol a második versenyen.

A legjobb öt pilótát felvonultató harmadik részben, amelyben minden versenyzőnek egy mért kör megtételére volt lehetősége, a kvalifikáción végig brillírozó, négyszeres vb-győztes Muller – akinek a nevéhez fűződik a mogyoródi körrekord – legyőzhetetlennek bizonyult.

Az első futamot vasárnap 13.30-tól, a másodikat pedig 14.40-től rendezik meg a Hungaroringen. Ha kíváncsi, milyen a mogyoródi pálya, Michelisz körbevezeti egy videóban, amelyet itt nézhet meg.


Az időmérő első szakasza után egyértelmű volt, hogy ma nem tudunk beférni az első három közé, ezért egy kicsit változtattunk a stratégián. (...) A nyolcadik és a tizedik hely között próbáltunk végezni, hogy a második futamra egy első vagy második soros rajthelyet csípjünk el. Az egyik szemem sír, a másik nevet, ugyanakkor bízom abban, hogy holnap jól sikerül a rajt, és elegendő lesz a tempóm ahhoz, hogy legalább a dobogós helyezésekért harcban legyek.

Michelisz Norbert