Michelisz: dobogó helyett kilenc pont a Hungaroringen

Fotó: MTI

-

Michelisz Norbert mindkétszer hátrébbról indulva egy hatodik és egy kilencedik helyet szerzett a túraautó-vb Hungaroringen rendezett futamain.


A Hondával versenyző magyar pilóta a hétvége előtt a dobogót sem tartotta elképzelhetetlennek (az eddigi három magyar futamon ez rendre sikerült is neki), a szombati időmérőn azonban csak a 12. lett.
Az első futamon végül a 11. helyről indult egy vetélytársa hátrébb sorolása miatt, ráadásul a mintegy 40 ezer hazai szurkoló biztatása mellett remekül rajtolt. Az első és a második kanyarnál is jól helyezkedett, s hatodiknak sorolt be a startot nagyon elrontó, s a hetedik helyre visszaeső Sébastien Loeb (Citroen) elé.
A kilencszeres ralivilágbajnok francia a leintésig üldözte a Zengő Motorsport 29 éves pilótáját, Michelisznek azonban sikerült megőriznie pozícióját, az előtte haladókat viszont nem tudta támadni.
A futamot a pole pozícióból rajtoló, címvédő francia Yvan Muller (Citroen) magabiztosan nyerte.
Loeb hiába üldözte Micheliszt (balra) Loeb hiába üldözte Micheliszt (balra)
Michelisz a második futamot is a 11. pozícióból kezdte, ezúttal is tudott javítani, így végül a tizedik lett. A futamot az olasz Gianni Morbidelli (Chevrolet) nyerte.
Michelisz a hatodik és a tizedik  helyével kilenc pontot szerzett, így az összetettben 23 ponttal a kilencedik.
Az MTI úgy értesült, hogy a háromnapos WTCC-hétvége ideje alatt összesen 58 ezer néző látogatott ki a mogyoródi pályára.
A WTCC jubileumi, tizedik szezonjának következő fordulóját a jövő hétvégén rendezik a Slovakiaringen.
A vb állása:
1. López 115 pont, 2. Muller 105, 3. Sébastien Loeb (francia, Citroe:n C-Elysée) 84, ...9. Michelisz 23