Michelisz az első futamon 9. lett, a másodikon nem tudott elindulni

Fotó: MTI/Földi Imre / MTI/Földi Imre

A magyar pilóta a WTCC-szezonnyitó Marokkói Nagydíj első futamán az utolsó körig hetedik volt, ám akkor ketten is megelőzték. Michelisz a kormányszervó problémája miatt nem rajtolhatott el a második versenyen.


A nyolcadik helyről startoló Michelisz Norbert a rajtnál egy helyet javított, és ezt a pozíciót őrizte egészen az utolsó körig, amikor feltehetően technikai problémája miatt gyorsan elment mellette Mehdi Bennani és Hugo Valente is. A Zengő Motorsport közölte a verseny után, hogy a kormányszervó hibája miatt a második futamon el sem indulhat a magyar versenyző, pedig azt a fordított rajtsorrend miatt a harmadik helyről kezdhette volna meg. Az első futamot, ahogyan az várható volt, a Citroën gyári csapata hatalmas fölénnyel nyerte a harmadik WTCC-futamán második győzelmét arató argentin José María López révén, aki csapattársait, a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastian Loeböt, illetve a négyszeres WTCC-bajnokot, Yvan Mullert előzte meg.


WTCC, MAROKKÓI NAGYDÍJ 1. FUTAM

1. José María López (argentin, Citroën) 2. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 3. Yvan Muller (francia, Citroën) 4. Tom Chilton (brit, Chevrolet) 5. Dusan Borkovics (szerb, Chevrolet) 6. Thiago Monteiro (portugál, Honda) ...9. MICHELISZ NORBERT (Honda)