Michelisz 6. az időmérőn, így az 5. helyről indulhat az első futamon

Fotó: MTI / Marjai János

-

A Honda magyarja a 'Q2-be már nem jutott be, és kissé csalódottan zárta az időmérőt. A Zengő Motorsport fiatalja, Ficza Ferenc a 17. lett.


A sorozat harmadik fordulójának kvalifikációján a gyári Hondával versenyző magyar pilóta az időmérő első, 20 perces szakaszát - amelyből a legjobb 12 jutott tovább a következő szakaszba - a 8. pozícióban fejezte be, míg a Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc a 17. helyen zárt, ő másfél másodpercet javított a pénteki szabadedzésen futott idején.A második, tízperces etapban Michelisz - aki pénteken pályarekorddal melegített az időmérőre - az utolsó körére hagyta a döntést, s bár beérkezésekor a harmadik helyre ugrott, végül még hárman megelőzték, így hatodikként fejezte be az időmérőt, és nem került be a legjobb öt pilótát felvonultató harmadik részbe.

"Kicsit csalódott vagyok, az időmérőig minden jól ment, úgy éreztem, bejuthatok a Q3-ba - nyilatkozta a kvalifikációt követően Michelisz, aki két hondás csapattársával, a portugál Tiago Monteiróval és a brit Rob Huff-fal másodikként zárt a csapatidőfutamban a Citroënek mögött, a Lada pilótahármasát megelőzve. - Hazai pályán jó lett volna előrébb végezni az időmérőn. Szeretnék dobogóra állni az első vasárnapi futamon, és természetesen a másodikon is ez a cél, de a hatodik helyről jóval nehezebb lesz" - mondta még Michelisz, aki verseny előtt nem tartotta magát a hazai verseny esélyesének.


összerakták Ficza autóját


A sajtótájékoztató után gyertyagyújtással emlékeztek meg a szombaton elhunyt Ferjáncz Attila örökös magyar ralibajnokról.

Az első futamot vasárnap 14.15-től, a másodikat pedig 17.15-től rendezik meg a Hungaroringen.