Michael Mann rendezi a Ferrarit alakító Robert De Nirót

Fotó: Getty Images / Evening Standard

-

Végre kezd körvonalazódni, hogy miként áll majd össze az Enzo Ferrari életét feldolgozó film. Pár napja kiderült, hogy az autómogult Robert De Niro alakítja, és most már azt is tudjuk, hogy Michael Mann lesz a rendező, aki a hírek szerint már a forgatókönyv-fejlesztés utolsó fázisában jár. Mann 95-ben a Szemtől szemben című filmben rendezte utoljára De Nirót.


Ha minden jól halad, akkor a filmet 2016-ban kezdik el forgatni. Két forgatókönyv összedolgozásával, a történet alapvetően egy 1991-ben megjelent könyv, Brock Yates Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine című életrajzi regényének adaptációja lesz.

A pénz még teljes egészében nincs meg a projekthez, de Niels Juul producer azt nyilatkozta a Varietynek, hogy már tárgyalnak a szponzorokkal. Juul egyébként az egyik producere Scorsese, Liam Neeson főszereplésével készülő Silence című filmjének is.

Ferrari életének a megfilmesítése egyáltalán nem friss ötlet. 2004-ben Sydney Pollack rendezésével és Al Pacino főszereplésével már egyszer vászonra akarták vinni az autógyáros történetét. Akkor a terv Sydney Pollack halála miatt meghiúsult.Mostanra viszont kijelenthetjük, hogy Robert De Niro megért, vagyis leginkább hozzáöregedett a szerepéhez, mert Enzo Ferrari idősebb korára vált igazán közismert figurává, noha 1929-től vezette saját csapatát a nagydíj-versenyeken. A Ferrari alapítója 1988-ban, 90 évesen hunyt el, de élete végéig aktívan részt vett az F1-es csapat irányításában.