Michael Fassbender nem tud kódot írni, de megváltoztatja a világot

-

Itt az első teaser a Steve Jobs-filmhez, amelyet Danny Boyle rendez Michael Fassbenderrel a főszerepben. Az előzetesben sokáig háttal látjuk Fassbendert, aztán a végén elölről is, pont olyan kerek szemüvegben, amilyet Steve Jobs viselt. A filmet októberben mutatják be az Egyesült Államokban.


A Steve Jobsról szóló film (Steve Jobs) elég problémásan indult, Leonardo Di Caprio és Christian Bale is szóba került főszereplőként, illetve David Fincher rendezőként. Aztán mind továbbálltak, és Danny Boyle kapta meg, a forgatókönyvet pedig Aaron Sorkin írja. Ő írta a Social Network – A közösségi háló című Facebook-filmet is, amelyet Fincher rendezett.

Az Apple történetének három fordulópontját bemutató, az iMac 1998-as indulásával kezdődő Steve Jobs egyperces előzetesében elhangzik, hogy melyek azok a dolgok, amelyek megváltoztatták a világot a huszadik században. Az egyik ilyen dolog az, hogy a szövetségesek megnyerték a világháborút. Majd az is elhangzik, hogy míg mások hangszereken játszanak, addig Jobs a nagyzenekart vezényli – közben őt magát hátulról látjuk, és egyre szűkül a kép. Majd látjuk a többi szereplőt: Kate Winsletet, Seth Rogent és Jeff Danielst, mind izgulnak. Majd egy nagy konferenciaterembe lép Steve Jobs, és akkor látjuk meg az arcát, pontosabban Michael Fassbenderét, amint épp úgy néz ki, mint Jobs! Legalábbis olyan szemüveget és garbót visel.A filmet októberben mutatják be az Egyesült Államokban.

Steve Jobs a hetvenes években alapította az Apple-t, majd a nyolcvanas években el kellett hagynia a céget, hogy aztán a kilencvenes évek végén a vezetőjeként térjen vissza. Hozzá kötődik többek között az iPad, illetve az iPhone sikertörténete. 2011-ben halt meg.