Michael Bay robotok helyett most amerikai katonákat robbant fel

Forrás: Paramount Pictures

-

A Transformers-sorozat rendezője megtörtént esetből forgatott háborús filmet. A 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi első előzetese alapján tökös katonai thrillernek tűnik, a Bay-re jellemző szokásos stílusjegyekkel.


Az biztos, hogy ebben a filmben is kemény öklű amerikai hazafiak fogják tenni a dolgukat, az operatőr napsárga szűrőt használ a képekhez, és robbanások is lesznek. A trailer alapján a film kissé megkésettnek tűnik: az amerikai hadsereg közel-keleti szerepvállalásáról már rengeteg hasonló mozit forgattak az utóbbi években, legutóbb Clint Eastwood készítette el az Amerikai mesterlövészt - egyelőre nem látszik, Bay munkája miben fog többet nyújtani a korábbi, hasonló témát feldolgozó filmeknél.

Az viszont szimpatikus, hogy a főszerepeket nagy sztárok helyett kevésbé ismert, általában csak epizodistaként vagy tévésorozatokban feltűnő színészek játsszák. A legnagyobb név A hivatalból és a Továbbállókból ismert John Krasinski, mellette Pablo Schreiber (Orange is the New Black) és Toby Stephens (Halj meg máskor!, Fekete vitorlák) alakítják a fontosabb karaktereket.

A 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi valós eseményeken alapul, a líbiai amerikai nagykövetséget ért 2012-es terrortámadás történetét meséli el. A forgatókönyvet Chuck Hogan (Tolvajok városa) írta. Magyarországon várhatóan jövő februárban mutatják be a filmet.