Mi történt a nyáron Amerikában?

-

A UFC-t eladták 4 milliárdért, Magyarországon pedig megvette a Sport TV a közvetítési jogokat, a Rams Los Angelesbe költözött, Colin Kaperenick nem állt fel az amerikai himnusznál, az Egyesült Államok B-válogatottja simán megnyerte az olimpiát kosárlabdában, Tim Duncan visszavonult, Durant a Warriorshoz igazolt, a Trash Talk pedig felkészült a 2016/17-es szezonra.


Kezdjük ott, hogy ez finoman fogalmazva is egy izgalmas nyár volt Amerikában. Sok szívmelengető és talán még több idegtépő dolgot kell összefoglalni. Úgy búcsúztunk el az amerikai sportok szerelmeseitől a nyár előtt, hogy Peyton Manning bejelentette visszavonulását, Kobe utolsó meccsén dobott hatvan pontot (majd ő is visszavonult), a Golden State Warriors ligarekordot döntött 73-9-es mérleggel, a döntőben viszont a Cleveland Cavaliers 1-3-ról fordítva nyert ellenük. UFC-t pedig Magyarországon nem láthattak a nézők a televízióban.

Ezért összeszedtünk 3-3- fontos dátumot, amelyek valamelyest jellemzik az NBA, az NFL és a UFC nyári eseményeit.


NBA

Július 4.: A Players Tribune-on Kevin Durant bejelentette, hogy új fejezetet kezd, és a Golden State Warriorshoz szerződik. Ahhoz a csapathoz, amelyik 1-3- ról fordítva verte meg addigi alakulatát, az Oklahoma Cityt a nyugati döntőben, és 73-9-es szezont produkált. Sokan kritizálják a játékost, aki ezután elment az Egyesült Államok válogatottjával az olimpiára. A nyár folyamán meglehetősen elszaladtak a fizetések, kevésbé jó játékosok is hatalmas pénzeket kaphattak, ugyanis ugrott a fizetési sapka felső határa, többet költhetnek a csapatok.

Július 11.: Tim Duncan, a San Antonio Spurs sztárja bejelenti visszavonulását. Ő nem turnézta végig a búcsúszezont, szépen csendben elköszönt. Két nap múlva egy levélben köszönetet mondott a szurkolóknak, a Spursnek és San Antoniónak mindenért.

Augusztus 21.: Az Egyesült Államok B-válogatottja megnyerte simán az olimpiai döntőt Szerbia ellen. Kyrie Irving az NBA-ben elért bajnoki címe után az olimpián is csúcsra ért. Kevin Durant pedig új oaklandi játszótársaival, Dreymond Greennel és Klay Thompsonnal is együtt játszott. Volt két szorosabb meccsük a csoportkörben, mégsem tudták igazán megszorítani őket a végelszámolásnál.


NFL

Augusztus 13.: AZ NFL visszatért Los Angelesbe. Az előszezon első hetében vívott Los Angeles Rams–Dallas Cowboys-párharc 1994 után az első LA-ben vívott meccsük volt. A St. Louis költözése eddig sikersztori, úgy fogynak a bérletek, mint a cukor, és róluk szól a Hard Knocks című dokumentumsorozat is.

Augusztus 26.: A Green Bay Packers elleni előszezonmeccs előtt Colin Kaepernick, a San Francisco 49ers irányítója nem állt fel a himnusznál. Azt mondta, azért nem, mert nem hajlandó egy olyan országot képviselni, amely elnyomja a fekete és színes bőrű kisebbségeket. Azóta rázúdult a lavina, róla szólnak a hírek. Sokan ellenzik, amit tesz, mert szentnek és sérthetetlennek érzik az Egyesült Államok himnuszát, de van olyan is, aki igazat ad neki.

Szeptember 8.: Indul az NFL 2016-os szezonja, a Sport2 élőben közvetíti a szezonnyitó Denver Broncos–Carolina Panthers-összecsapást. A kommentátor természetesen Faragó Richard lesz.


UFC

Július 9.: Megkötötték minden idők legmagasabb sportüzletét. A WME-IMG médiabefektető alap négymilliárd dollárt fizetett a Zuffa Ltd-nek a világ vezető ketrecharcszervezetéért, a UFC-ért. A UFC vezetősége ugyanaz marad, és a céljuk változatlan, globális terveik vannak.

Július 20.: Illeszkedik az előbb említett globális terjeszkedési teóriába, hogy a Sport TV bejelentette, Magyarországon a csatorna fogja közvetíteni a legkeményebb harcosok gáláit július 23-tól. Később kiderül, hogy a Trash Talkban is kiemelt téma lesz a sportág.

Augusztus 20.: A sportág jelenlegi legnépszerűbb harcosa, Conor McGregor a UFC 202-es gálán megkapta a lehetőséget, hogy visszavágjon az őt márciusban legyőző Nate Diaznak. Ez sikerült is neki, visszaállította a renoméját, így újra olyan fényesen csillog a csillag, mint március előtt.


Trash Talk

A Trash Talk szezonnyitó adásában ezek mellett nem mehetnek el a szakértők. Új taggal bővül a csapat, a karatevilágjátékok-győztes S. Kovács Ádám felel majd a „bunyóért”, Kovács Sándor és Tőrös Balázs pedig az NFL és az NBA híreit hozza, a hoppmester ezúttal is Szaniszló Csaba lesz, ő adja majd nekik a szót. Mindezt a Sport1-en 20 órától láthatják a nézők, a Facebookon pedig bármikor.