Mi mindent nem csinál a Grace Klinika Derek dokija!

Fotó: AP / DANNY MOLOSHOK

-

Patrick Dempsey daganatos betegek kezelésére gyűjt pénzt alapítványával amerikai szülővárosában, miközben Londonban a Bridget Jones babáját forgatja.


A színész bringára cserélte tereprali autóját erre a hétvégére - adta hírül az amerikai AP hírügynökség. Patrick Dempsey visszatért szülőhazájába, Maine államba, hogy részt vegyen egy kétnapos alapítványi megmozduláson, miután terepralis csapata megnyerte a Fuji hat órája elnevezésű versenyt Japánban.

Az adománygyűjtésen annak az alapítványnak kalapoznak, amelyet Dempsey a lánytestvérével együtt hozott létre 2008-ban a Maine állam központi kórházával együttműködésben. A gondolatot édesanyjuk ihlette, aki tavaly halt meg sok éven át húzódó daganatos megbetegedésben.

Évente megrendezik a rákos megbetegedések túlélőinek a sétáját több kategóriában. A színész egy 50 mérföldes kerékpárúton vesz részt. A kihíváson mintegy négyezer ember méri meg magát. A 2014-es rekordgyűjtés 1,41 millió dollárt hozott.

Dempsey-t elsősorban a Grace Klinika Derek Sheperd dokijaként ismeri a közönség, de a sorozatot otthagyta az év elején, mert az autóversenyzéssel akar foglalkozni. Valamennyi ideje azért a filmezésre is marad, hiszen elvállalta a Bridget Jones újabb fejezetének egy szerepét, amelyet Londonban forgatnak.