Jövő héten kiderül, mihez kezdene Kocsis Máté a kéziszövetséggel

Forrás: VS.hu

-

HÁTTÉR

Jövő kedden vagy szerdán ismerteti Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik elnökjelöltje részletes elnöki programját.


A Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere az MKB-MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged férfi rangadó után az MTI-nek elmondta: az elnökségre jelölt tagokkal abban egyeztek meg, hogy egy közös sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra a pontos terveiket. Kocsis Máté ütőképes válogatottakat, a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist és az ezekhez kapcsoló infrastrukturális fejlesztéseket szeretne.

Reményei szerint elnökségi tag lesz az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Pálinger Katalin és Radulovics Bojana, akiket a fiatalok példaképének tart, Marosi László, aki szintén fantasztikus játékos-pályafutást tudhat maga mögött, valamint Oláh Sándor, dr. Tállay András, Bardóczy Gábor, Győrfi János, továbbá tiszteletbeli elnök lenne Mocsai Lajos „sikerkapitány”, a Testnevelési Egyetem rektora. Ez megegyezik azzal a névsorral, amelyről korábban beszámoltunk.


  • Mocsai Lajos – tiszteletbeli elnök lenne, de nem elnökségi tag, ugyanakkor segítené a testület munkáját.
  • Pálinger Katalin – a fiatalok példaképeként az utánpótláskorúakkal foglalkozna a korosztályos válogatottól a felnőttkeretbe jutásig.
  • Marosi László – a nemzetközi kapcsolatokért lenne felelős, valamint a férfi utánpótlással is törődne.
  • Radulovics Bojana – folytatná eddigi szervezői teendőit az elnökségben, képviselve az eddigi jó elképzelések megvalósításának folyamatosságát.
  • Oláh Sándor – szintén az eddigi feladatait végezné tovább, és az utánpótlásbázis szélesítése, az infrastruktúra javítása, a tehetségek menedzselése érdekében tartaná a kapcsolatot a megyékkel, a klubokkal.
  • Dr. Tállay András – a sportegészségügyért, a rehabilitációért, a teljesítménymérésekért, a szükséges, korszerű orvosi háttérért lenne felelős.
  • Bardóczy Gábor – folytatná eddigi munkáját az elnökségben, hozzá tartozna a taóból befolyó pénzek felhasználásának ellenőrzése.
  • Győrfi János – a ma már nélkülözhetetlen sporttudományos háttérrel, a szövetség sportági stratégiájával foglalkozna.

Ez egy szakmailag nagyon erős csapat, mindenki a saját területén elismert szakembernek számít

– mondta a 34 esztendős Kocsis Máté. Az MKSZ küldöttgyűlését április 17-én tartják. Kocsis mellett a korábbi 206-szoros válogatott átlövő, a Vas megyei MKSZ-elnök, Farkas Ágnes is jelölteti magát. A jelenlegi elnök, Vetési Iván családi okokra hivatkozva nem száll harcba ismét a posztért, Kocsist ő jelölte utódjául.