Mi lesz még itt a végén?

Fotó: Getty Images / Doug Pensinger

-

Hamarosan véget ér az NHL és az NBA alapszakasza is. A hokisokra három a kosarasokra hét meccsnap vár még, míg eldől, kik jutnak a rájátszásba, kivel fognak játszani, születnek-e további ligarekordok, és hasonló nyalánkságok. Az elmúlt héten is történt pár érdekesség, amelyek miatt már most biztos, hogy emlékezetes marad a 2015/16-os szezon a szurkolóknak. A teljesség igénye nélkül gyűjtöttünk párat.


NBA

A szezont rekordnak számító 24 győzelemmel indító Golden State Warriors második csapatként a liga történetében elérte a 70 győzelmet, és még megdöntheti a Chicago Bulls legendás 72-10-es rekordját, mivel jelenleg 70-9-cel áll, ugyanis sikerült megvernie legfőbb riválisát, a San Antonio Spurst április 7-én.Még három meccsük van, kétszer játszanak a Memphis Grizzlies-zel, és egyszer San Antonióba is el kell látogatni. Papírforma szerint legalább a csúcs beállításának sikerülnie kell, hiszen a Grizzliest 50 ponttal is verték a szezonban, de San Antonióban győzni, nos, az embert próbáló feladat, mivel Tim Duncanék veretlenül, 39-0-val állnak hazai pályán (ami csúcs), és az otthon hibátlanul megvívott alapszakasz talán még az ilyenekkel egyébként nem foglalkozó edző, Gregg Popovich zord lelkének is melengető lehet.

Ha pedig már Memphis, ott arra lehetnek majd büszkék a szezon után, hogy vélhetően saját szurkolóik sem emlékeznek majd rá, kikből állt az idei csapat. Eddig ligarekordnak számító 28 játékos lépett pályára öt hónap alatt. Egy kosárcsapat kerete normál esetben 15 főből áll. Ez az ésszerűtlen cserélgetéssel, és a meggondolatlan tíznapos szerződésekkel jöhetett össze. A vicc az, hogy így is elfogadható eredménnyel jutnak majd a rájátszásba. Egyébként játék is készült a Grizzlies szurkolóinak, ki lehet próbálni.


NHL

Ha folytatódik az a tendencia, ami ebben a szezonban elkezdődött a ligában, kimondható lesz, hogy nincs már „Kanada-uralom” az NHL-ben. Így lehet összefoglalni röviden azt, mit jelent, hogy a hétből egyetlenegy kanadai csapat sem jut majd be a rájátszásba. A hoki őshazájának szurkolói bosszúsak, az biztos, mert erre legutóbb 1970-ben volt példa. Nem beszélve arról, hogy a tévés nézettséget hogyan befolyásolja majd ez; 2015-ben a hétből öten eljutottak legalább az első körig, akkor még örömködhetett az a Rogers Media, amelyik a 2014/15-2025/26-os időszak exkluzív kanadai közvetítési jogaiért 5,2 milliárd kanadai dollárt fizetett. Most viszont...Jaromir Jagrral (a fenti nyitóképen) pedig az a tendencia dőlt meg, hogy számít a kor a hokiban. Ugyan már, ha valaki 44 éves, még símán vezetheti divíziógyőzelemre csapatát, és szerezheti halomra a pontokat. A cseh szupersztárról, az alapszakszt megnyerő Washington Capitalsról és az NHL idei szezonjának további érdekességével bővebben is foglalkozik Trash Talk április 8-án 19:30-tól a Sport1-en. Kangyal Balázs és Szuper Levente kivesézi mindazt, ami a jégpályákon történt, díjazza a legjobbakat, és tippelnek is természetesen, Tőrös Balázs pedig az NBA alapszakaszának utolsó hetére készít fel minket. A műsorvezető ezúttal is Szaniszló Csaba lesz.