Mi a közös Új-Zélandban, Peruban és Magyarországban?

Forrás: Fórum Hungary

-

Például, hogy a Csillagok háborúja VII: Az ébredő erő mindhárom országban rekordbevételt hozott a nyitónapján, sőt könnyen lehet, hogy rekordidő alatt fogja elérni az 1 milliárd dolláros globális jegybevételt is.


Ahogy azt várni lehetett, a Csillagok háborúja világszerte felrobbantotta a jegypénztárakat. Magyarországon a nyitó hétvégén 282 265 nézőt gyűjtött a film, ezzel 412 584 443 forintos bevételt ért el. Hazánk mellett Németországban, Svédországban, Norvégiában, Brazíliában, Új-Zélandon, Belgiumban, Finnországban, Hollandiában, Ausztriában, Ukrajnában, Szlovákiában, Horvátországban, Izlandon, Szerbiában, Chilében, Peruban és Lengyelországban is döntött meg minden korábbi nyitó hétvégi rekordot az új Star Wars-rész.


A világ nagy részén december közepén debütált film már most 890 millió dollárt hozott, pedig Kínában – a világ második legnagyobb filmes piacán – csak január 9-én mutatják be. A Disney bizakodik, hogy az Ébredő erő lehet az 1 milliárd dollárt leghamarabb besöprő szuperprodukció a filmtörténetben.