Mi a közös a Facebook és az Ikea alapítójában?

Fotó: NurPhoto / Joan Cros

-

Az, hogy a világ tíz leggazdagabb embere közül ők Zuckerberg és Kamprad növelte vagyonát az idén, ahogy Warren Buffet is. A többiek buktak.


Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, Ingvar Kamprad, az Ikea tulajdonosa és Warren Buffett befektetési bankár számára jól indult az év. A Bloomberg hírügynökség legfrissebb - március 2-ai részvényárfolyamok alapján készült - gazdaglistája szerint a világ tíz legvagyonosabb embere közül ők növelték vagyonukat január elejéhez képest.


A legjelentősebb növekedést Kamprad érte el, vagyona a január 1-jén nyilvántartott 37,2 milliárd dollárról 9 százalékkal 40,4 milliárd dollárra nőtt. (A januári vagyonával egyébként még a legjobb tízbe sem fért be akkor.) Mark Zuckerberg 4 százalékos pluszt ért el, így 47,6 milliárd dollárnál tart. Warren Buffett 3 százalékkal 64,2 milliárd dollárra gyarapította vagyonát.A gazdagok listáját továbbra is Bill Gates, a Micorsoft alapítója vezeti, ám a vagyona januárhoz képest 2 százalékkal 82,1 milliárd dollárra apadt. A legrosszabbul Jeff Bezos, az Amazon.com vezetője kezdte az évet, vagyona ugyanis 14 százalékkal 51,4 milliárd dollárra csökkent.