Meztelenül kampányol az átláthatóságért egy baszk polgármesterjelölt

-

Meztelenül szerepel a választási plakáton a baszkföldi Portugalete város egyik polgármesterjelöltje, Yolanda Couceiro Morín, így közvetítve legfőbb választási üzenetét, az átláthatóságot.


Persze, a plakáton kitakarták a jelölt egyes testrészeit, így Morín akár bikiniben is pózolhatott volna. A 20 minutos című újságnak a 45 éves Yolanda Couceiro Morín azt nyilatkozta: sokkolni akarta az embereket, hogy eljusson a tudatukig a mondanivaló, amely a korrupció elleni küzdelem. Mint mondta, minden politikai érában voltak korrupcióval vádolt politikusok és általános volt a fosztogatás. A Párt a Szabadságért-Tiszta
Kezek (PxL), amelynek jelöltjeként indul, a hagyományos politikai „kasztokkal" szemben kíván alternatívát nyújtani - hangsúlyozta. Beszélt arról, hogy José María Ruíz pártelnök, mint a Tiszta kezek nevű (szélsőjobboldali) szervezet tagja, szerepet játszott abban, hogy vizsgálat indult a volt katalán elnök Jordi Pujol és Krisztina spanyol hercegnő ellen.


A pártnak Baszkföldön Yolanda Couceiro Morín az egyetlen jelöltje, a május végi helyhatósági választásokon összesen 100 helyen indulnak.

A plakátot itt nézheti meg.