Mexikói szenátorok élőlánccal tiltakoznak Trump politikája ellen

-

Emberi fallal válaszolnak az amerikai elnök terveire.


Február 17-én élőláncot szerveznek a mexikói–amerikai határ mentén mexikói pártok, hogy így tiltakozzanak Donald Trump amerikai elnök intézkedései ellen – jelentették be különböző mexikói pártok szenátorai.

A baloldali Demokratikus Forradalmi Párt egyik tagja elmondta, hogy az „Emberfal – Híd a nemzetek között” elnevezésű eseményen egységet akarnak létrehozni, támogatandó a bevándorlókat. A kormányzó Intézményes Forradalmi Párt szenátora szerint „szimbolikus megmozdulásról van szó, melynek célja az egység üzenete, ugyanis míg a másik – amerikai – oldalról a gyűlölet és megosztás falát tervezik felépíteni, a mexikói oldalon felépítendő »emberi fal« a Mexikóban élő és az Egyesült Államokban jelenleg tartózkodó mexikóiakat köti össze”.

Donald Trump amerikai elnök egyik legjelentősebb kampányígérete volt, hogy falat épít az Egyesült Államok és Mexikó határán, amit Mexikóval akar kifizettetni. Emiatt az elmúlt hetekben feszültté vált a két ország viszonya. Enrique Peña Nieto mexikói elnök le is mondta tervezett washingtoni látogatását.