Mexikóban terjeszkedhet a Rába

-

A mexikói Diesel Nacional (DINA) buszgyártó vállalat dízelbuszaihoz és trolijaihoz szállít komplett futóműveket a Rába Járműipari Holding Nyrt. - közölte a győri székhelyű vállalat.


A cég közleménye szerint a Rába az egyik legnagyobb mexikói gyártóval közösen fejlesztette ki azokat a tárcsafékes futóműveket, amelyek a DINA Brighter típusú dízelbuszaiba és Ridder típusú trolibuszaiba építenek. Az MTI-nek az ügylet nagyságát firtató kérdését a Rába illetékese üzleti titokra hivatkozva elhárította.


A prototípusokat a Rába már leszállította, és összeszerelésnél mérnöki támogatást is nyújtott a DINA számára. A próbaüzem folyamatban van. A tesztelés várhatóan jövőre fejeződik be, amellyel egy hosszú távú stratégiai együttműködés keretében, sorozatban szállíthat a Rába az amerikai kontinensre.

A DINA száz százalékban mexikói tulajdonú járműgyártó vállalat, nehéz-és speciális tehergépjárműveket, városi és távolsági buszokat, valamint páncélozott harci járműveket állít elő. A Rába Járműipari Holding az idei első félévet 24,5 milliárd forint árbevétellel zárta, amely 8,7 százalékkal alacsonyabb a tavalyi első félévi adatnál. A harmadik negyedéves adatokat csütörtökön ismertetik.