Mészáros Lőrinc testvérétől vették a csavarhúzót a Várkert Bazárba

-

A Magyar Narancs szerint csak Mészáros testvérének a cégét hívták meg a pályázatra.


Csaknem 300 darab eszközt rendelt a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. Mészáros Lőrinc öccsének cégétől, az Argo-Felcsút Kft-től - írta a lap. 8,5 milliós keret volt erre, sokféle szerszámot vettek: csillag-, imbusz- és villáskulcs, kalapács, satu, pajszer, WC-pumpa, elsősegélydoboz, vinkli és hosszabbító is érkezett.


A Budavári Önkormányzat és a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő cég hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráson választotta ki Mészáros János cégét, úgy, hogy mástól nem is kért ajánlatot. Ez szabályos volt, hiszen a közbeszerzés értékhatára nem lépte túl a 25 milliós keretet. Végül 8,19 milliós megbízást kötöttek Mészárossal. A cég a lap megkeresésére azt mondta: több céget is megkerestek, de Mészároséknak volt a legkedvezőbb ajánlatuk. „A megrendelt gépek és szerszámok a Várkert Bazár üzemeltetésében segítenek majd.”

A lap nem találta nyomát annak, hogy Mészáros János cég indult volna korábban közbeszerzésen, de tisztes árbevétele van: a 2010-ben alapított cégnek egyre nagyobb árbevétele lett, 2013-ban már 407 milliós.