Mészáros Lőrinc nem emlékszik, építette-e a cége a felcsúti kisvasutat

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

A Népszabadság cikkéből az is kiderül: a felcsúti polgármester szerint nem bűn, ha valakinek a rokona nyer közbeszerzést, hanem „adottság".


Felcsútról közölt adventi riportot a Népszabadság, ez az a település, amelyet Orbán Viktor egyik legközelebbi jó barátja, az ország egyik leggyorsabban gazdagodó oligarchája, Mészáros Lőrinc vezet – bár a riportból egyből az is kiderül, hogy Mészáros nem tekinti magára érvényesnek a megfogalmazást. A Fejér megyei faluban disznót vágtak advent tiszteletére, a feldolgozott húsból a helyieknek osztottak adományt.


Mészáros Lőrinc ezekben a hetekben saját bevallása szerint több mint 1,3 milliárd forint értékben licitál állami tulajdonú földek megvételére. Mint a Népszabadság riporterének fogalmazott, Alcsútdoboz környékén akarnak minden lehetséges földet megszerezni, de „van egy határ a licitben, amíg elmennek”.

Mészáros saját bevallása szerint nem tudja, cégének, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek a teherautói dolgoztak-e a felcsúti kisvasút építésén (mint a Népszabadság korábban kiderítette: dolgoztak), így elcsodálkozott a kérdésen, majd azt mondta, a főleg uniós pénzből épülő beruházásnak vannak nem támogatott részei is, „ha dolgoztak az eszközeink, akkor azok ott dolgoztak”.

További részletek a riportban.