Mészáros Lőrinc cégével szerződött a MÁV

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Tavaly többek közt a felcsúti polgármesterrel és Szijjártó Péter barátjával, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárával is szerződést kötött a Magyar Államvasutak Zrt.


Mészáros Lőrinc 2013-ban vette meg az R-Kord elnevezésű céget, amely tavaly 346 millió forint értékű munkát kapott a MÁV-tól - írja az Átlátszó. A pénzért cserébe a biztosítóberendezési és távközlési kábelezési munkákat kellett elvégeznie a vállalkozásnak, csak a Nyugati pályaudvarnál 35 millió forintért.

Az Átlátszó emlékeztetett arra is, hogy az R-Kord Kft. tavaly a Swietelskyvel közösen nyerte el a GYSEV Szombathely-Zalaszentiván vonal korszerűsítését is, ráadásul a tervezett 9,5 helyett 13,3 milliárdért. A Swietelsky építi egyébként Felcsút és Alcsútdoboz kisvasútját is.

Ugyancsak nyertes lett Szijjártó Péter barátjának, Kuna Tibornak a cége, a Trinity International Communications. A vállalkozás 58 millió forintért szervezhette a vasutas napi programokat, de elnyert egy másik pályázatot is, melynek értelmében havi 2,2 millió forintért végzett többek közt kommunikációs feladatokat és tanácsadást.

Jól járt a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány jogi képviselője, Vörös József is, ő 180 millió forintért nyújthat három éven át jogi szolgáltatást a MÁV-nak.