Mészáros Lőrinc alapítványa ösztöndíjakat adott

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Havonta 50 ezer forintot kap 126 hallgató.


Első alkalommal osztotta ki felsőoktatási ösztöndíjait a Mészáros Alapítvány kuratóriuma azoknak a Vál-völgyi fiataloknak, akik valamely főiskolán vagy egyetemen első-, másod- vagy harmaddiplomás képzésre járnak. Mészáros Lőrinc alapító szerint az alapítvány célja a Vál völgyében és annak peremén élő fiatalok sikerességének biztosítása.

Mészáros reméli, hogy a hallgatók egyetemi-főiskolai éveik után a környéken helyezkednek el, mert erre minden lehetőség adott. Ez nem volt a jelentkezés feltétele, mint ahogy a tanulmányi eredmény sem, mindössze a Kajászón, Válon, Tabajdon, Alcsútdobozon, Felcsúton vagy Vértesacsán bejegyzett lakcím számított.

Mészáros szerint 128, harmincadik életévét be nem töltött diák jelentkezett. Az alapító jelezte, hogy a kör a jövőben bővülhet, így 5 éven belül megduplázódhat az ösztöndíjasok száma.

A 126 ösztöndíjas havonta 50 ezer forintot kap tanulmányai befejezéséig, de az első diploma megszerzése után a másod- és harmaddiplomás képzés elkezdésekor is jogosulttá válik a támogatásra.