Mészáros Lőrinc máris a MÁV-nak szállít ásványvizet

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Még csak pár hónapja van ezzel foglalkozó cége, máris nyert egy 2 milliós beszerzést a MÁV-nál. De lehet, hogy az eddigi beszállítótól így akarnak megválni.


Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere márciusban vette meg a felszámolás alatt álló ásványvizes céget, a Vivien Zrt. eszközparkját, és új ásványvizes vállalatot alapított, a Vivienvíz Kft.-t.


A Napi.hu most azt írja, a MÁV a hőségriadóra készülve rendkívüli ásványvízbeszerzést bonyolított le, a 2 milliós beszerzést – másnapi szállítással – a Vivienvíz Kft. nyerte meg, mivel ők adták a legalacsonyabb összegű ajánlatot.

Ugyanakkor a vasúti társaságnak van saját ásványvíz-beszállítója, az Immofix Kft., ami 2014-ben nyerte meg az ásványvizek szállítására kiírt közbeszerzést egy plusz egy évre összesen nettó 403 millió forintért. Azért nem ők szállították a vizet, mert a MÁV júniusban egy rendkívüli sürgősségi pályázatot írt ki, amelyben kiemelt szempont volt a kedvező ásványi anyag tartalom, valamint a rendkívüli sürgősséggel történő másnapi szállítás.

A Napi.hu úgy tudja, az Immofix mindig időben leszállította az ásványvizet, de ez az azonnali rendelés gondot okozott nekik.

A lap megkeresésére a MÁV úgy válaszolt:


a szállítási probléma azóta rendeződni látszik, a szerződésszegéssel kapcsolatban azonban a szállítóval egyeztetések folynak, amelyek kihatással lehetnek a szerződés időtartamára is.

A Napi.hu szerint ez azt is jelentheti, hogy a MÁV a fenti szerződésszegésre hivatkozva próbálja felmondani a 2014-es megállapodást az Immofix-szel.