Mesterlövész puskával lőtték ki a dallasi fegyverest

-

A rendőrök lelőtték azt a férfit, aki a dallasi rendőrségnél lövöldözött szombaton, majd egy robbanóanyaggal és fegyverekkel feltöltött furgonnal elmenekült a helyszínről.


Magyar idő szerint szombaton este a dallasi rendőrség hivatalosan is bejelentette, hogy meghalt az a férfi, aki korábban rendőrökre lőtt az amerikai Dallasban. A fegyveres valóságos golyózáport zúdított a rendőrség épületére és a rendőrökre, majd egy páncélozott furgonnal elmenekült. Eközben nekiment egy rendőrautónak, majd ismételten rálőtt a rendőrökre.


Senki nem sérült meg, pedig, ahogy a dallasi rendőrség videofelvételén is látszik, a golyó átütötte a rendőrségi autó ajtaját, majd keresztülhatolt a biztonsági övön, és az első, valamint a hátsó ülésen is.A fegyveressel először megpróbáltak tárgyalni, később egy 50 kaliberes mesterlövész puskával agyonlőtték, valószínűleg még magyar idő szerint szombaton kora délután. Arra, hogy már nem él, először csak abból következtettek, hogy megszakadt vele a kapcsolat, a járművet ugyanis nem tudták megközelíteni. Első lépésként robottal próbálták felderíteni, hogy valóban van-e benne robbanóanyag - ahogy azzal a támadó fenyegetőzött -, azután felrobbantották a meglelt csőbombákat.


A fegyveres a rendőrségnél is elhelyezett robbanóanyaggal töltött csomagokat, ezeket korábban részben elszállították, részben megsemmisítették.

A támadás oka pontosan nem ismert, a férfi telefonon azt mondta, hogy a fiát, akit terrorizmussal vádoltak meg, „elvették tőle”.

A rendőrség az utolsó percig folyamatosan beszámolt az eseményekről a Twitteren, ahová szemtanúk is feltöltötték a saját maguk által készített felvételeket.