Mesterházy szerint a választmánynak el kell fogadnia lemondását

Fotó: MTI/Varga György / MTI/Varga György

-

A pártelnök azt még nem döntötte el, hogy újra indul-e a posztért.


Mesterházy Attila a Népszabadságnak azt mondta, azonnali tisztújítást szeretne, szerinte ez azt üzenné a választóknak, hogy változást akarnak. Mesterházy korábban arról beszélt, a tisztújítást 45 napon belül is le lehet zavarni. Ha mégsem fogadná el a választmány az elnökség lemondását, hat elnökségi tag távozása is kikényszeríthetné a tisztújítást - írta az atv.hu. Eddig négyen vannak, akik biztosan lemondanának, már csak két ember kell.

Szanyi Tibor elnökségi tag rögtön a választás után azt mondta, a választmány biztos elfogadja a lemondásukat.

Kovács László és Lendvai Ildikó korábbi elnökök szerint egy átmeneti vezetés felállítása lehetne a jó megoldás, mert nagyon közel vannak az önkormányzati választások.

Közben egyre több helyről bírálják a pártvezetést, kedden a szocialista fellegvárnak számító 13. kerületből került ki egy korábbi állásfoglalás, amely szerint „teljesítmény nélkül senki sem lehet vezető, a teljesítményt pedig a választási eredménnyel kell mérni”, most pedig a csepeli elnökség közölte, rendkívüli kongresszust és új vezetőt akar.

A budapesti párttanács csütörtökön ülésezik, várhatóan annak lesz többsége, hogy a választmány fogadja el az elnökség leköszönését, a nézetkülönbség csak abban lehet, hogyan vezényeljék le a váltást.