Mesterházy bepereli a CÖF-öt, Vona panaszkodik

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor

-

Személyiségi jogi pert indított Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Civil Összefogás Fórum (CÖF) ellen, mert sérelmezi, hogy a szervezet rabosított bűnözőként ábrázolja őt plakátjain. Ezt a CÖF alapítója közölte kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.


Mesterházy Attila veszprémi lakos „a szellemi honvédelem”, illetve a Civil Összefogás Fórum (CÖF) ellen indított pert, és utóbbi plakátjainak eltávolítását kérte – mondta el Csizmadia László. A szocialista politikus azt kifogásolja, hogy úgy ábrázolják a plakáton, mint egy rabosított bűnözőt. A CÖF bírósági döntésekkel alátámasztott álláspontja szerint közszereplőként tűrnie kellene a túlzó, felfokozott véleménynyilvánításokat is – vélekedett Csizmadia László. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a CÖF-nek semmi köze azokhoz az SMS-ekhez, amelyekben a március 29-ei békemeneten való részvételre buzdítják az embereket.


Vona szerint rágalmazó szórólapokat terjeszt a Fidesz

Vona Gábor információi szerint a Fidesz gyöngyösi választókerületi kampánycsapata gyárt róla és a Jobbikról „mocskolódó, rágalmazó szórólapokat”. A Jobbik elnöke erről gyöngyöspatai sajtótájékoztatóján beszélt kedden. Vona Gábor úgy fogalmazott, hogy a kampánynak a tisztességről, a becsületről, az őszinte vitáról és főként a programokról kellene szólnia.