Messiék bojkottálták a sajtótájékoztatót

Fotó: Getty Images / Mike Stobe

-

Az argentin válogatott játékosai nem nyilatkoztak a sajtónak a Kolumbia elleni 3–0-s győzelmet követően, tiltakozásul amiatt, hogy az egyik argentin rádió marihuánafogyasztással vádolta meg Ezequiel Lavezzit.


Úgy döntöttünk, hogy nem beszélünk a sajtóval, önök mindannyian tudják, hogy miért közölte Lionel Messi a sajtóteremben, ahol csapattársai is felsorakoztak mellette. Eddig is sok támadás ért bennünket, sok tiszteletlenségben volt részünk, a »Pocho«-val szemben megfogalmazott vád azonban nagyon komoly. Tisztában vagyunk azzal, hogy önök közül nem mindenki megy bele ebbe a játékba, nem mindenki tiszteletlen. Lehet minket bírálni, ha kikapunk, ha nem játszunk jól, de ez már személyes ügy. Ha most nem mondjuk azt, hogy állj!, akkor soha mondta a Barcelona támadója, aki góllal és két gólpasszal járult hozzá a keddi sikerhez.


A bojkott előzményeként az egyik argentin rádió riportere azt állította, Lavezzi marihuánát fogyasztott a válogatott edzőtáborában. A PSG korábbi csatára, aki jelenleg Kínában futballozik, bejelentette, hogy rágalmazásért beperli az újságírót.

A 31 éves Lavezzi múlt csütörtökön, a brazilok elleni mérkőzésen a kispadon ült, a keddi keretbe viszont be se került.