Messi, Ronaldo vagy Griezmann lehet az év játékosa

Fotó: Getty Images / Denis Doyle

-

Az elmúlt évek szavazásait uraló Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett Antoine Griezmann a harmadik jelölt az év labdarúgója címre.


A sportág nemzetközi szövetsége, a FIFA pénteken tette közzé a szűkített listát, amelyre így kizárólag a spanyol bajnokságban szereplő futballista került.


Az elsőségre a legkomolyabb esélye Cristiano Ronaldónak van, abból kiindulva, hogy klubcsapatával, a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, a portugál válogatottal pedig Európa-bajnokságot, igaz, a döntő jelentős részében nem lehetett a pályán, mert megsérült. Ugyanezekben a finálékban szerepelt Griezmann is, de az Atlético Madriddal és a francia válogatottal sem sikerült győznie, ugyanakkor mindkét sorozatban nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Messi idén spanyol bajnok lett a Barcelonával és ezüstérmes a Copa Americán, de az argentin támadónak nem az idei volt a legkiemelkedőbb éve, annak ellenére, hogy továbbra is nagyon eredményesen futballozik.

A győztest január 9-én a szervezet zürichi gáláján hirdetik ki. 2010-től FIFA-Aranylabda-szavazás zajlott, de a nemzetközi szövetség mostantól megint önállóan ítéli oda a díjat, illetve a France Football magazin is külön szervezi az Aranylabda-szavazást.