Messi nem lesz Rióban kétszeres olimpiai bajnok

Fotó: Imaginechina / Wang hua dl

-

Az argentin válogatottat irányító Tata Martino nem szeretné, hogy a Barcelona klasszisa teljesen kiégjen a klubszezon és a Copa América után.


Lionel Messi nem szerezheti meg második olimpiai aranyérmét a riói nyári játékokon, ugyanis az argentin labdarúgó-válogatottat irányító Gerardo Martino nem nevezi őt a keretbe.

Martino kifejtette, nem szeretné, hogy az ötszörös aranylabdás játékos – aki a júniusi centenáriumi Copa Americán az argentin együttes csapatkapitánya lesz – kizsigerelje magát egy fárasztó klubszezont követően.

Az olimpiai labdarúgótornán 23 év alatti játékosok szerepelnek, ám három túlkoros nevezésére is lehetőség van. Martino azonban nem viszi el Brazíliába a 28 éves Messit, aki tagja volt a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes válogatottnak. A tornát százszázalékos teljesítménnyel nyerték a félelmetes összeállításban szereplő argentinok, Messi két gólt szerzett hat mérkőzésen.


A pekingi döntő


„Messi nem megy az olimpiára, mert sok más fontos feladat is vár ránk idén. Az olimpia előtt ott lesz a Copa America, az ötkarikás játékok után pedig négy forduló a világbajnoki selejtezősorozatból” – nyilatkozta Martino.

„A jelek szerint a Barcelona szezonja nagyon hosszú lesz. Természetesen szeretnénk minden sorozatban győzni, de nem mindenáron: nem fogom a pályára küldeni a játékosokat azért, hogy ott haljanak meg” – jelentette ki az argentin szövetségi kapitány.

Az idén százesztendős Copa America a legnagyobb múltra visszatekintő válogatott-torna, az idei, 16 csapatot felvonultató viadalon az Egyesült Államokban tíz válogatott képviseli a dél-amerikai és hat a közép-amerikai térséget.