Messi valószínűleg kihagyja a Chile elleni rangadót

Fotó: Getty Images / Ronald Martinez

-

Nem sikerült összedrótozni az ötszörös aranylabdás argentint, így majdhogynem biztos, hogy nem játszik a címvédő, Chile elleni nyitómérkőzésen a Copa Americán.


Az argentin szövetségi kapitány, Tata Martino nemrég újságírói kérdésre kifejtette, hogy nem tudja, Messi képes lesz-e hétfőn játszani a Chile elleni első csoportmeccsen, írja a Daily Mail. Nagy meglepetés lenne, ha Messi kezdene, de az is, ha egyáltalán játszana, miután Honduras ellen 10 napja hátsérülést szenvedett, és azóta csak a csapattársaktól elkülönítve edzett.


"Megvárjuk a délutáni edzést, és csak utána döntünk - mondta Tata Martino. - Az utolsó szó természetesen az enyém, de nem hagyhatom figyelmen kívül a csapat érdekét sem,


főleg egy ilyen szituációban, egy ilyen fontos játékosom esetében."

Martino hosszan kifejtette a sajtótájékoztatóján, hogy nem készül máshogy Chile ellen, nem foglalkozik a tavalyi döntővel (Chile Argentína ellen nyerte a Copát), és egy esetleges győzelem nem jelentene megváltást. Elmondta, hogy "több opció is van Messi pótlására, megoldjuk."

Argentína a D csoportban Chilével, Bolíviával és Panamával játszik. A Chile elleni csoportrangadót magyar idő szerint kedden, hajnali 4 órakor rendezik.