Messi jobban áll a gólgyártásban, mint a 91 gólos szezonjában

Fotó: NurPhoto / Miquel Llop

-

Az argentin még soha nem rúgott két hónap alatt 17 gólt - egészen mostanáig.


A katalán Mundo Deportivo sport napilap árgus szemekkel figyeli a Barcelona játékosainak teljesítményét, és az év első két hónapja után döbbenetes statisztikával rukkolt elő.


Jelesül azzal, hogy Lionel Messi 2016. január-februárban összesen 17 gólt (8+9) rúgott, és nem elég, hogy ezzel vezeti az éves iparos listát az európai gólgyárban (csapattársa, a 15 gólig jutó Luis Suárez, és a Celtic Glasgow 14-et rúgó csatára, Leigh Griffiths előtt), de jobban áll, mint abban a 2012-es évben, amikor az esztendő végére 91 gólig jutott, megdöntve Gerd Müller megdönthetetlennek hitt 85 gólos idényrekordját. Akkor az első két hónapban „csak” 14 (7+7) gólig jutott.

Ennél eggyel többet kétszer rúgott, 2011-ben és 2015-ben is 15 gólnál tartott az év első hatoda után. Egy érdekes sormintára pedig mi szeretnénk rámutatni: tavaly december 20. óta Messi három meccses szériákat gyárt: két egymást követő találkozón betalál, majd a harmadikon gól nélkül marad. Miután múlt héten az Arsenal és a Sevilla ellen is betalált, a Rayo Vallecano védői nyugodtan alhatnak a csütörtöki bajnoki előtt.