Messi csúcsdöntéssel előzte meg C. Ronaldót az újabb Barca-gálán

Fotó: Getty Images

-

A Barcelona idegenben is nagyon simán, 4-0-ra verte az Eibart a spanyol bajnokságban, ezzel megerősítette vezető helyét a tabellán.


A katalánok az eltiltott Neymar nélkül is végig irányították a játékot, a brazil csillag helyén kezdő Munir szerzett vezetést, majd Messi előbb egy szép szóló végén, majd – a saját maga által kiharcolt – büntetőből is eredményes volt.


Messi szólója:


Ez utóbbi volt Messi 20. gólja, már a nyolcadik szezonjában jutott el legalább 20 gólig a bajnokságban, erre korábban senki nem volt képes Spanyolországban. Az eddigi rekordot hét idénnyel Cristiano Ronaldo tartotta, hat szezonban jutott legalább 20 gólig Puskás Ferenc, Alfredo Di Stefano, Quini és Telmo Zarra.

A Barcelona negyedik gólját Luis Suárez szerezte, ezzel 26 góllal áll a góllövőlistán a második helyen a 27 gólos Cristiano Ronaldo mögött.


Suárez gólja:


Suárez találata volt a Messi, Suárez, Neymar támadóhármas idénybeli századik gólja. Az argentin 35, az uruguayi 42, a brazil pedig 23 gólnál tart minden sorozatot tekintve. Csapatuk tovább javította veretlenségi csúcsát, amely már 36 tétmeccs óta tart.