Messi csereként beállva triplázott

Fotó: Getty Images / Matthias Hangst

-

A címvédő Chile és Argentína is győzött a labdarúgó Copa America D csoportjának második fordulójában.


Argentína ott van a legjobb nyolc között a Copa Américán, miután 5-0-ra legyőzte Panamát. A mérkőzés 31. percében Anibal Godoy megkapta a második sárga lapját, majd amikor Nicolas Otamendi fejesével megszerezte a vezetést Argentína, érezni lehetett, ebből kiütés is lehet.

Ehhez képest Panama egészen a 68. percig jól tartotta magát, a fordulópontot Lionel Messi pályára lépése jelentette, aki a becserélése után hét perccel lőtte az első gólját (2-0), majd a 78. percben egy tökéletes szabadrúgásgóllal 3-0-ra, a 87. percben pedig egy kis botladozás után 4-0-ra alakította az állást. Az 5-0-s végeredményt a 90. percben Sergio Agüero fejese jelentette.A csoport másik mérkőzésén Chile alig bírt az egyik leggyengébb dél-amerikai csapattal, Bolíviával. A 46. percben egy gyors akció végén Vidal szerzett vezetést Chilének (1-0), de az ellenfél hamar egyenlíteni tudott: Jhasmani Campos egy nagyszerű szabadrúgásból lőtte ki a jobb felső sarkot (1-1).

A 89. percben Eduardo Vargas a 16-osról ollózni akart, de nagyon csúnyán fejbe rúgta Ronald Eguinót. A bolíviai védő eszméletlenül zuhant a földre, szerencsére megúszta komolyabb baj nélkül.

Az ápolások miatti hosszabbítás 98. percében az amerikai Jair Marrufo bíró egy véleményes büntetőt ítélt Chilének. A visszajátszásból látszott, hogy szó sem lehetett kezezésről, a labda Luis Gutiérrez vállán pattant meg.Végül a tizenegyest a 100. percben belőtte Vidal, így Chile jó helyzetből várhatja az utolsó fordulóban a Panama elleni meccset.


A D csoport állása:

1. Argentína 6 pont
2. Chile 3 (3-3)
3. Panama 3 (2-6)
4. Bolívia 0