Messi a Dakar miatt kihagy két meccset

Fotó: MTI/AP / Riccardo De Luca

-

Lionel Messi is díszvendég lesz a híres rali rajtjánál, ezért januárban két bajnokin nem játszhat a Barcelonában.


Lionel Messi nagy ralirajongó, olyannyira, hogy januárban várhatóan két spanyol bajnokit ki is kell hagynia emiatt. A Barcelona zsenije is ott lesz a januári másodikai, Buenos Aires-i rajtnál. A Dakart 2009 óta biztonsági okokból Dél-Amerikában rendezik, a 2016-os kiadás Argentínán és Bolívián megy majd keresztül.

Az útvonal érinti Messi szülővárosát, Rosariót is, ezért a focista is ellátogat a hivatalos rajtra – közölte Etienne Lavigne versenyigazgató. Ebben az időszakban két spanyol bajnokit is rendeznek majd: december 30-án vagy 31-én a Real Betist fogadja a Barcelona, január 2-án vagy 3-án pedig a városi rivális Espanyolhoz látogat.

„Január másodikán indulunk Buenos Airesből, az első megálló Rosarióban lesz, Messi jelenlétében – mondta Lavigne. – Beszéltem vele tegnap este, megígérte, hogy eljön üdvözölni a karavánt. Klassz érzés, hogy Messi szereti az olyan dolgokat, mint a Dakar.”

Messi tavaly karácsonykor szintén Rosarióban volt, és csak kevéssel a Real Sociedad elleni első 2015-ös meccs előtt érkezett vissza Barcelonába. Luis Enrique nem játszatta a támadót azon a meccsen, ami után egy ideig feszült volt köztük a viszony.