Messi: 250 millió eurót érek

Fotó: AFP Photo / AFP Photo

-

HÁTTÉR

Újra a tárgyalóasztalhoz ül Lionel Messi és a Barcelona vezetősége. Az As sportnapilap értesülései szerint az argentin támadó majdnem a jelenlegi bére duplájára, évi 25 millió euróra kívánja feltornászni fizetését.


Messi élő szerződése alapján 16 millió eurót tesz zsebre évente – további 25 millió jön be szponzori pénzekből –, azonban a szerződéshosszabbítás után valamivel többet szeretne majd látni a bankszámláján. Ügynökével nettó 25 millió eurót (több, mint hét és fél milliárd forint) tűztek ki tárgyalási alapnak, ami közel 50 millió eurós költséget jelent a Barcának – ezzel öt évre közel bruttó 250 milliós terhet róna a csapatra. A támadó szerződése pillanatnyilag 2018-ig szól, de ezt is meg akarják toldani egy évvel.


A béremelési követelésben valószínűleg az is benne van, hogy a nyáron érkezett Neymar jelenleg többet keres Messinél, ugyanis nagyjából 18-20 millió eurót tesz zsebre évente. A brazil átigazolása egyre több bonyodalmat kavar, hiszen a transzferrel kapcsolatban már pert kezdeményeztek a Barca ellen, ami miatt egy elnökváltáson is túl van az alakulat.Lapértesülések szerint három csapat is érdeklődik Messi iránt, amelyek egyaránt kecsegtető ajánlatot tettek. Az As értesülései szerint a háromból kettő arab tulajdonban van, ami alapján a Manchester Cityre és a PSGre gyanakodhat az ember. A harmadik pedig állítólag a Barca legnagyobb riválisa – a Real Madrid esélyét az is növeli, hogy Messi a Real mezszponzorával, az Adidasszal áll szerződésben. A támadó kontraktusát már több ízben, eddig összesen hat alkalommal módosították. A jelenlegi, 2018-ig érvényes szerződés lejártakor már 31 éves lesz az argentin zseni.