Mervó Bence első gólja győzelemhez segítette a Slask Wroclawot

-

A lengyel focibajnokság élvonalában gólt szerzett a magyar csatár. Nikolics nem tudott betalálni Gyurcsóéknak.


A lengyel élvonal (Ekstraklasa) alapszakaszában30., azaz utolsó fordulójában a Slask Wroclaw hazai pályán 2-1-re nyert a Cracovia ellen. A hazaiaknál Mervó Bence végigjátszotta a mérkőzést, és a 70. percben ő szerezte csapata egyenlítő gólját. A Slask másik magyarja, Gosztonyi András sérült. A Slask az alsóházi rájátszásban folytatja a szezont.Két magyar játékos volt viszont a pályán a Pogon Szczecin-Legia Warszawa találkozón, de ezúttal sem Gyurcsó Ádám, sem a góllövőlistát 25 találattal vezető Nikolics Nemanja nem tudott a kapuba találni - ahogy más sem. A Legia megnyerte az alapszakaszt, a Pogon 3. lett.

A Wisla Kraków hazai pályán csak 1-1-es döntetlen játszott a Zaglebie Lubinnal, és az elveszett két pont a felsőházi tagságukba került. Guzmics Richárd végigjátszotta a találkozót a hazai csapatban.

A bajnokság most a nyolc-nyolc csapatos felső- és alsóházi rájátszással folytatódik, ahol megfelezik a csapatok pontjait, azaz feleződnek a gárdák közötti különbségek is.

A Lech Poznan a rossz szezonkezdés után hatodik helyen jutott be a felső házba, az utolsó fordulóban 1-0-ra győztek a Górnik Leczna otthonában. A Lech magyarjai közül Kádár Tamás végigjátszotta a találkozót, míg Lovrencsics Gergő sérülés miatt nem léphetett pályára.

Eredmények, Ekstraklasa 30. forduló:
Piast - Jagellonia 2-0
Wisla - Zaglebie 1-1
Bielsko Biala - Nieciecza 2-0
Korona kIelce - Górnik Leczna 2-1
Lechia Gdansk - Ruch Chorzów 2-0
Slask - Cracovia 2-1
Pogon - Legia 0-0
Górnik -. Lech Poznan 0-1