Mert a Bayern München soha nem adja föl

Fotó: DPA / SVEN HOPPE

-

Robert Lewandowski mondata nem újdonság, ahogy az sem, hogy Guardiola tudott váltani, illetve hogy Allegri nagyon is büszke a csapatára. Nyilatkozatok a Bayern–Juve-meccs után.


A Bayern München szerda este utolsóként jutott a Bajnokok Ligája idei kiírásának negyeddöntőjébe, de az biztos, hogy nem utolsó sorban: a bajorok hatalmas meccsen győzték le a 4-2-re a tavalyi döntős Juventust. A mérkőzés után az – érthetően – örömittas hazaiak és a végtelenül csalódott vendégek nyilatkoztak.


Emlékeztetőül: sorsolás pénteken 12.00-kor


„A szünetben az emberek 99 százaléka azt gondolta, hogy nekünk annyi – mondta a meccs után a bajorok első gólját szerző Robert Lewandowski. – De mi a Bayern München vagyunk, mi soha nem adunk fel egyetlen meccset sem. Menni kell előre, próbálkozni, és az előbb vagy utóbb meghozza az eredményét – ahogy ezen a meccsen is történt.”

Az UEFA honlapja idézi Philipp Lahmot is, aki azt mondta, hogy meccs előtt arra hívta fel társai figyelmét, „egy olyan csapat ellen, mint a Juventus, nem lehet hátul hibázni. Mi mégis túl sok hibát követtünk el, amiért megkaptuk a büntetésünket.”

A meccs előtt kissé eltaktikázta magát Guardiola, aki arra számított, hogy a Juve majd vissza fog húzódni, és türelmesen várja, hogy a Bayern elkövessen egy hibát, azonban a második félidőben bőségesen helyrehozta ezt a kis malőrt.

„A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy ne arra törekedjenek, hogy ne kapjunk újabb gólt, hanem arra, hogy rúgjunk egyet, és akkor – különösen a német mentalitással – bármi megtörténhet. Kértem, hogy használják ki jobban a szélsőinket, Ribéryt és Douglas Costát” – mondta Guardiola, és mit ad isten, az első két gól jobbról érkező beadásból született.


El sem akarta hinni


Ültek Guardiola cseréi is, a Juventustól kölcsönben a bajoroknál lévő Kingsley Coman egy góllal és gólpasszal, Thiago Alcántara pedig egy góllal járult hozzá a bajor sikerhez. A Bayern félelmetes gólgyárat üzemeltet az Allianz Arenában a BL-meccsek idején: az utolsó hét hazai BL-találkozóján csak egyszer – tavaly a Barcelona ellen – rúgott négynél kevesebb gólt.

„Négyet rúgtunk egy olasz csapatnak, ráadásul a tavalyi döntősnek – lelkendezett a lefújás után Guardiola is. – Ilyen a futball, az egyik percben rosszul játszol, a következőben meg már remekül” – már, ha vannak hozzá megfelelő játékosaid, tesszük hozzá. Például Thomas Müller, aki a 35. BL-gólját lőtte, amivel beérte Gerd Müllert – következik a 36 gólnál járó Puskás Ferenc.

A Bayern rekordot jelentő 15. alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, amivel megelőzi az egyaránt 14 alkalomnál járó Barcelonát és Real Madridot.

„Szeretnék gratulálni a csapatomnak – mondta a lefújást követően Massimiliano Allegri, a Juventus edzője. – Ez egy kőkemény teszt volt, és mi 65 percig remekül helyt álltunk, megvoltak a helyzeteink. A végén azonban hibáztunk, jobban kellett volna figyelnünk. Tudom, hogy a futball már csak ilyen, ennek ellenére persze csalódott vagyok.”


Allegri joggal volt csalódott....


Döntő momentumként Allegri is azt emelte ki, hogy habár a Juvénak megvolt az esélye, hogy megszerezze a harmadik gólt, nem tudott élni a lehetőséggel. A Bayernnek viszonylag kevés igazán nagy helyzete volt, Lewandowski gólja is egy rossz helyezkedésből született.

„A futball néha éppen ezekről az apró részletekről szól, ahogy az utolsó percekben is egy részlet vezetett Thomas Müller egyenlítő góljához” – kesergett Allegri, aki azért igyekezett továbbra is egyenesen derékkal járni, amire minden oka meg is van.

„Senki sem számított arra, hogy ilyen jól fogunk játszani a Bayern ellen idegenben. Kikaptunk, de ettől még büszkék lehetünk a teljesítményükre.”

„Az egy dolog, hogy kikaptunk és kiestünk, az pedig egy másik, hogy milyen teljesítménnyel – mondta meccs után a Juve honlapjának az olaszok kapusa, Gianluigi Buffon. – Ez a meccs megmutatta, hogy tudunk még a tavalyinál is magasabb szinten játszani. Igazi csapatként dolgoztunk, és bebizonyítottuk magunknak, hogy a következő két évben végig tudunk menni a BL-sikerig vezető úton.”


Majd jövőre...


„Nagyon csalódottak vagyunk, nem is tudom, hogy mit mondjak – mondta végül mégis a meccs első gólját szerző Paul Pogba. – Megvolt az esélyünk, hogy továbbjussunk, de nem tudtunk vele élni. Ilyen a foci, a meccs elején tökéletesen játszottunk, de a végén mégis mi maradtunk alul.”


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!