Merre billen Baranya?

-

A viszonylag szolíd Pécsett 15 és 18 aspiráns, Mohácson 23 és az országos rekorder Szigetváron 29 – Baranyában talán a legbőségesebb a választék egyéni jelöltekben. Kérdéses, hogy az újak kik elől szerzik majd meg a szavazatokat: a leginkább ingadozónak számító körzet az aprófalvas szigetvári, míg Pécs – és az egyik pécsi körzethez tartozó Komló - inkább stabilan MSZP-s múltú, Mohács és környéke pedig inkább jobbos.


Böngéssze választási térképünket, hogy megtudja, kik indulnak az ön választókerületében!

Baranya 1 – Pécs

Pécs hagyományosan inkább baloldalinak számít, bár éppen ebben a választókerületben többször nyert már jobboldali is. Jórészt az önkormányzatból érkeznek a jelöltek, így akit érdekel, régóta követheti dicső és dicstelen ügyeiket és vitáikat a helyi médiában. Ismerje meg jobban a választókerületet! Keresse meg térképünkön!

Baranya 2 – Pécs

Azon kevés körzetek egyike, ahol az elemzők nem tartják lehetetlennek a baloldali győzelmet. Ez főleg az ide tartozó, korábban önálló választókerületi székhely Komlónak köszönhető. Itt is önkormányzati politikusokat indítanak a parlamenti pártok, de mellettük még tizenhárom jelölt száll versenybe. Ismerje meg jobban a választókerületet! Keresse meg térképünkön!

Baranya 3 – Mohács

Az egész megyében nagyszámú, valamilyen nemzetiséghez tartozó ember él; elsősorban német, roma és horvát, és mivel a nemzetiségek viszonylag kis számban regisztráltak a választásra, az ő szavazataik is valamelyik pártot erősítik majd. A hagyományosan jobboldali kötődésű Mohácson és környékén sok a német származású. A Fidesz-KDNP jelöltje is az, ő tizenhat éve képviseli a körzetet. Ismerje meg jobban a választókerületet! Keresse meg térképünkön!

Baranya 4 – Szigetvár

Sok apró falu, a megyéhez képest nagyobb szegénység, több alacsonyabb végzettségű lakos – ingadozó körzet a szigetvári, ráadásul itt indul az egész országban a legtöbb, összesen 29 jelölt, akik közül csak egy független. Ismerje meg jobban a választókerületet! Keresse meg térképünkön!