Merkel: Szigorúbban kell végrehajtani a kitoloncolásokat

-

A védelemre nem szoruló menedékkérők hazatelepítését jóval nagyobb következetességgel és szigorral kell végrehajtani, a védelemre szorulók beilleszkedéséhez pedig minél több kapcsolatra van szükség a menekültek és a helyiek között, hogy ne az előítéletek határozzák meg a két csoport viszonyát - közölte Angela Merkel német kancellár hétfőn Nürnbergben, egy lakossági fórumon.


A Németországba menekült embereket be kell fogadni, legalábbis addig, amíg hazájukban helyreáll a béke - fejtette ki Angela Merkel. Hangsúlyozta, hogy továbbra is bízik a befogadás és a beilleszkedés, vagyis az integráció sikerében.

Németországban eközben újabb incidensek történtek a menekültválsággal kapcsolatban, vasárnap Hessen tartományban tűz ütött ki egy menekültszálláson, Szászországban pedig tüntetők blokád alá vettek egy pályaudvart, hogy megakadályozzák egy csoport menedékkérő szétosztását a tartományban.

Idén szeptember végéig 505 támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ebből 461 esetet politikai, azon belül szélsőjobboldali motivációjú támadásként tartanak számon. Tavaly 177 ilyen esetet jegyeztek fel.