Mérges kígyókat adtak fel a postán

Forrás: Flick/Josh Henderson

-

Egy ausztrál postahivatalban hat gyanús csomagra lettek figyelmesek. Kibontották, és 94 hüllőt találtak benne, köztük mérges kígyókat.


Hat csomagban összesen 94 hüllőt adott fel postai csomagként egy ismeretlen Ausztráliában. A postahivatalban felbontás után mérges kígyók is előkerültek, olyanok, amiknek a mérge halált is okozhat - írja a Telegraph.

Ausztrália nyugati részén, egy Kalgoorlie nevű városban szúrták ki a hivatalnokok a hat gyanús csomagot. A csörgőkígyók és a mérges kígyók mellett kibújt néhány gekkó és gyík is a csomagból.Milliókat érő állatok

A hatóságok szerint csempészek adhatták postára az állatokat, akik az ausztrál feketepiacon akarták eladni őket. Néhány állatért akár 30 millió forintot is kaphattak volna.
Kegyetlen és állatokhoz nem méltó, hogy csomagokban, ilyen körülmények között tárolták őket - mondta az egyik hivatalnok. Ezeket a csomagokat össze-vissza dobálhatták, ráadásul az állatok könnyen kihűlhettek vagy túlhevülhettek volna, ami akár a halálukhoz is vezethet - mondta Matt Swan.
Öt állatnak nem sikerült túlélnie az utazást a műanyag dobozokban, amikből Swan szerint a mérges kígyók bármikor ki tudtak volna szökni. Ez a postai dolgozókra és a szállítókra is óriási veszélyt jelentett, hiszen pitonok is utaztak a dobozokban.
A védett állatok csempészetét akár 4 millió forinttal is büntethetik az ausztrál hatóságok fajonként. 21 különböző faj volt a dobozokban, viszont eddig még nem vádoltak meg senkit a csempészettel.