Merényletet terveztek a magyar-belga meccs idejére Belgiumban

Fotó: BELGA MAG / VIRGINIE LEFOUR

-

Két embert elfogtak, az ügyészség szerint még korai konkrét támadásról beszélni.


Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban. A gyanú szerint a foci Eb-idején meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást - jelentette a belga RTL televízió. A csatorna szerint a rendőrség szombat virradóra vette őrizetbe a 20 éves férfit Verviers közelében.

A város polgármestere szerint a gyanúsított a vasárnapi mérkőzés nyilvános vetítése alatt készült lecsapni, azt azonban nem tudni pontosan, hogy hol - mondta Muriel Targnion. "Nem erősíthetem meg ezt az információt, de nekem azt mondták, hogy nem Verviers volt a célpont." A La Derniere Heure értesülései szerint a terrorellenes hatóságok péntek éjszaka Monsban egy másik embert is elfogtak. A belga ügyészség megerősítette az őrizetbe vételek hírét, de korainak tartja konkrét terrortámadásról beszélni.

Az RTBF közszolgálati televízió szerint a most elfogottaknak nincs közük az előző heti őrizetbe vételekhez. A rendőrség múlt pénteken több olyan embert is őrizetbe vett, akik a gyanú szerint terrortámadásokat tervezhettek a belga fővárosban a szombati Eb-mérkőzés vetítése alatt.