Mentőügyelet kellett a hőség és a sorozatos ájulások miatt egy gyárban

-

Tegnap 13 embert vittek kórházba, ma több mint ötvenen lettek rosszul Sopronkövesden. A szakszervezet sztrájkkal fenyeget.


Ismét mentőautókat kellett hívni az Autolív sopronkövesdi gyárába, mivel kedden éjszaka és szerdán napközben is újabb rosszullétek történtek, írja a Kisalföld. Mindez abban a csarnokban történt, ahonnan kedden tizenhárom embert szállítottak a soproni Erzsébet-kórházba, teszi hozzá a lap.

A cikk szerint szerdára az ötvenet is meghaladta azok száma, akik a nagy hőségben nem tudták folytatni a munkát, a panaszok egyöntetűek: szédülés, fejfájás, nehézlégzés, néhányan az eszméletüket is elvesztették.

Többeket hazaküldtek, illetve mások kimentek pihenni az étkezőbe, majd visszamentek dolgozni. Az egyik ott dolgozó a kisalfold.hu-nak azt mondta, a csarnokban a kinti hőség, illetve a gépek melege összeadódik, a levegő meg sem mozdul, a tetőablakokon csak a meleg dől be.

A vezetőség felkérésére a Misszió Mentőszolgálat kedd este kilenctől szombaton este tízig 24 órás ügyeletet lát el a helyszínen.


A szakszervezet munkaleállítást követel, és sztrájkra is kész. Marsitsné Horváth Marianna a szakszervezet nevében még a hónap elején tett bejelentést a munkaügyi felügyeletnél a hőség miatt.

A cég nem nyilatkozott a szerdai esetekről. Állítólag csütörtökön mobilklímát szerelnek fel a csarnokban. A gyárban 1900-an dolgoznak.

Kedden öt mentőt kellett hívni a hőség miatt összeroppant emberekhez.