Mentősöket vádolnak szexuális erőszakkal

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Szexuális erőszak megalapozott gyanújával vettek őrizetbe két fővárosi mentőt.


A Blikk információi szerint a segítőket egy fiatal lány vádolta meg: úgy tudják, a nőhöz november 9-én a Széll Kálmán tér környékére riasztották a kocsit. A fiatal rosszullét miatt kért segítséget. A mentők a helyszínre siettek, ám a segítségnyújtást rendőrségi feljelentés követte: a nő szexuális erőszakkal vádolja az őt ellátó mentőket. A rendőrség kérdésünkre elismerte, hogy a kérdéses napon történt feljelentés, előállítottak két férfit, akik ellen azóta már eljárás is folyik szexuális erőszak miatt:

– A két férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. Velük szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – tájékoztatta a lapot a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Hozzátették, hogy a férfiak nem tanúsítottak ellenállást, együttműködtek a rendőrséggel.

– A mentők ellen szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – fűzték hozzá a rendőrök.

Információik szerint a két embert felfüggesztették állásából, ám hiába kérdeztük, az Országos Mentőszolgálat meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott az ügyben. A konkrét esettel kapcsolatban nem adtak információt. Azt elmondták, hogy hasonló esetben felmentik a dolgozót a munkavégzés alól:

– Általánosságban elmondható, hogy amennyiben az Országos Mentőszolgálat dolgozója ellen megalapozott gyanú alapján rendőrségi eljárás indul, az érintettet a munkavégzés alól az eljárás lezárultáig felfüggesztjük. A további munkáltatói lépéseket az eljárás eredménye határozza meg – magyarázta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Győrfi hozzátette: a mentők külön belső vizsgálatot nem folytatnak az ügyben.

– A Fővárosi Főügyészség indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – tudták meg a főügyészségi szóvivőtől. Bagoly Bettina tájékoztatása szerint a lakhelyelhagyási tilalmat is felülvizsgálhatják.

A lakhelyelhagyási tilalom lényege, hogy az érintett a meghatározott területet engedély nélkül nem hagyhatja el. A bíróság további korlátozásokat is előírhat, emellett azt is kérheti, hogy a tilalom alatt álló személy bizonyos időközönként jelentkezzen a rendőrségen.