Menő dolog fegyverről elnevezni a gyerekeket Amerikában

Forrás: Kobal

-

A hagyományos ír keresztnevek és néhány, a nyolcvanas évekből visszakúszó divatos név uralja az amerikai listát. De nagyon sokan vannak a Lándzsák és a Magnumok is.


Moon Unit Zappa és testvére Diva Muffin Zappa eléggé megszívták, mert apjuk, Frank Zappa szerette a furcsa keresztneveket. A legújabb amerikai névdivatnak áldozatul eső gyerekeknek azonban vélhetően még nehezebb dolguk lesz.


A Name Berry kúl gyereknév választó oldal felmérése szerint az amerikai szülők egyre szívesebben adnak harcos, erőszakos vagy egyenesen fegyverre utaló neveket gyerekeiknek. A fegyverest, lövöldözőt jelentő Gunner – ami kis szerencsével a svéd Gunnar (bátor harcos) eltorzítása – még a top 200-ba is bekerült. Még az egészen röhejesen hangzó Arson (gyújtogatás) nevet is adták 11 fiúnak, megelőzve ezzel a kilenc gyereknek adott Chaost.

A fegyvergyártók is örülhetnek, vannak gyerekek akiket Remingtonnak, Rugernek, Wessonnak, Browningnak vagy Benellinek (ők gyártják a minden zombis filmben látható szobaseprő shotgunt) hívnak. Néhányan a retró fegyverekre – Lance, Mace, Blade, azaz lándzsa, buzogány és penge – esküsznek. Ezekből még női verziót is sikerült találni, a lányokat Sabre-nek azaz szablyának lehet keresztelni. Vagy legyen Arrow, ami pedig nyilat jelent.