Mennyi a fizetése a belügyminiszternek? Milyen autóval jár Szijjártó?

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

A belügyminiszter 1,1 milliós fizetést kap, az agrár- és a külügyminiszter pedig havonta 1,3 millió forintot. Az autóik nagyban különböznek.


Több állami vezető (miniszterek, államtitkárok) fizetéséről (illetményéről, juttatásairól) szóló adatlapok jelentek meg a héten a kormány.hu-n. Ezekből szemezgettünk.


Régi Audival jár az 1,1 milliót kereső belügyminiszter

A most feltöltött adatok szerint Pintér Sándor tavaly június óta havonta bruttó 1,1 millió forintot kap. Éves cafeteria kerete az idén nettóban 147,4 ezer forint. Juttatásként jár neki a gépkocsihasználat: egy 2005-ös Audi A8-assal közlekedik.Szijjártó május óta új autóval járhat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetőjeként Szijjártó Péter fizetése tavaly szeptember óta – a belügyminiszteréhez hasonlóan – havonta bruttó 1,1 millió forint. A miniszter adatlapja szerint az országgyűlési képviselői munkájáért tavaly június óta további 224 ezer forintot kap havonta bruttóban, ugyanakkor az idei cafeteria keretére nincs utalás. Szijjártó májusban autót váltott: személyi használatra egy 2015-ös Volkswagen Multivant kap. (Tavaly szeptember óta rövid időszakokban használt Mercedest, egy 2011-es Volkswagen Multivant és egy Skoda Superbet is.)


Összesen 1,3 milliót kap bruttóban az agrárminiszter

A földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor kollégáihoz hasonlóan havi 1,1 millió forint bruttó fizetéshez jut. Országgyűlési képviselőként neki is jár további 224 ezer forint, bruttóban, havonta. Nála sincs adat az idei cafeteriára, csak annyi derül ki az adatokból, hogy a múlt év második felében közel 114 ezer forint volt a kerete. Fazekas Sándornak egy 2011-es Skoda Superb jár személyes használatra.

A cikkben azért csak három miniszter szerepel, mert az ő adatlapjuk került fel a napokban. További adatokat itt böngészhet.