Menj mozizni a múzeumba!

Fotó: Magyarhangya / Sebastiao Salgado

-


A Néprajzi Múzeum és a Magyarhangya filmforgalmazó közös filmklubot szervez, amelynek különlegessége, hogy a vetítéseket olyan beszélgetések követik, ahol a múzeum szakemberei a házigazdák, akik az adott terület meghívott szakértőivel beszélgetnek.


A vetítések 18 órakor kezdődnek a Néprajzi Múzeumban, és a vetítésekre váltott 1400 forintos jeggyel 17 órától a Néprajzi Múzeum aktuális kiállításai is megtekinthetők.

A program:

Április 13.:

A Föld sója – A beszélgetés házigazdája Wilhelm Gábor etnográfus, a Néprajzi Múzeum Ázsia-gyűjteményének muzeológusa, a beszélgetés vendége Benke Attila filmkritikus, az ELTE Filmtudomány Tanszék oktatója.

Április 27.:

Vivian Maier nyomában – A beszélgetés házigazdája Szabó Magdolna etnográfus, a Néprajzi Múzeum muzeológusa, a Magyar Fotótörténeti Társaság egyik alapítója, a beszélgetés vendége Fisli Éva történész, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtár muzeológusa.

Május 11.:

A nagy múzeum – A beszélgetés házigazdája Frazon Zsófia etnográfus, a Néprajzi Múzeum kortárs etnográfiával foglalkozó muzeológusa, a beszélgetés vendége Toronyi Zsuzsanna levéltáros, muzeológus, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója.

Május 25.:

A kígyó ölelése – A beszélgetés házigazdája Szeljak György Latin-Amerika-kutató, a Néprajzi Múzeum muzeológusa, a beszélgetés vendége Rupp Anikó kulturális antropológus és Szántó Diana kulturális antropológus, az Artemisszió Alapítvány elnöke.