Menesztette a Veszprém Carlos Ortegát

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

A magyar bajnok kézilabdaklub szűkszavú közleményben jelezte a spanyol sikeredző távozását. Úgy tudjuk, az elmúlt hetek botlásai, és az egyik játékossal való személyes konfliktus vezetett idáig.


„A mai napon a Veszprémi Kézilabda Club szerződést bontott Antonio Carlos Ortega vezetőedzővel, aki így távozik az MVM Veszprém kézilabdacsapatának éléről. A vezetőedzői pozíciót átmenetileg a korábbi segédező, Javier Sabaté tölti be. Carlos Ortega a Veszprémben töltött három szezonja során a klub történetének egyik legsikeresebb edzője lett. További pályafutásához sok sikert kívánunk!” – áll a klub honlapjának rövid közleményében.


Ortega bajnok lett a Veszprémmel, most távozik


A klub részleteket nem árult el, de a VS.hu úgy tudja, az eset hátterében az edző és egy játékos megromlott viszonya állhat. Forrásunk szerint a konfliktusban a klub a játékos mellett foglalt állást, Ortegának pedig mennie kell. Habár a veszprémi vezetőség szerette volna, ha a spanyol edző még két hónapig a csapatnál marad, amíg megtalálják az utódját, ő erre nemet mondott. A dpa német hírügynökség szerint két korábbi horvát szövetségi kapitány, Lino Cervar és Slavko Goluza - aki játékosként már szerepelt Veszprémben - esélyes a vezetőedzői posztra.


Reggel még hallgattak

Még a közlemény megjelenése előtt két órával, hétfőn reggel megkerestük Hajnal Csaba klubigazgatót, aki nem kívánta kommentálni az értesülést, míg Kálomista Gábor, a klub társelnöke ezt válaszolta az edző menesztését firtató kérdésre: „Nem tudom, milyen hírek repkednek, még csak hétfő van, most értünk haza a BL-meccsünkről. Ha bármi ilyen lesz, akkor azt a sajtó tudtára fogjuk adni.”

Akkor tehát még nem menesztették Ortegát? „Nem, még nem. Nem tudok semmit mondani önnek.”


Ennyi volt Ortega veszprémi pályafutása


A közelmúltban a Veszprém rossz szereplése miatt több gond is volt már a csapat háza táján. Forrásunk szerint Ortega változtatásokat akart, és kirakta a csapatból az egyik játékost, aki a vezetőséghez ment reklamálni. Ebben a helyzetben Ortega menesztése játékosuralomról árulkodna, ám a hétvégén a lengyel Wisla Plock otthonában még a spanyol ült a kispadon, ő is nyilatkozott a 27-27-re végződő meccs után. Úgy tudjuk, a hétfő délelőtti edzést már nem Ortega tartotta. Nagy titkot egyébként nem árulunk el, kis utánajárással ki lehet deríteni, hogy a horváti beállós, Renato Sulic hiányzott a hétvégi keretből.


Kevés volt a BL-döntő

Carlos Ortega 2012 májusában vette át a veszprémi csapat irányítását. Vezetése alatt a klub minden évben bajnokságot nyert, 2014-ben pedig negyedik, míg 2015-ben második lett a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében, valamint tavaly megnyerte az első alkalommal kiírt SEHA-ligát. A Veszprém legközelebb szombaton játszik, a Flensburgot fogadja a Bajnokok Ligájában.