Menekülthullám: Calais-ban sem mennek sokra a kerítéssel

Fotó: MTI/EPA / YOAN VALAT

-

Hiába erősítették meg a Franciaországot és Angliát összekötő csalagút előtt álló kerítést, a szigetországba készülő menekültek folyamatosan próbálnak átmászni rajta. Eközben Oroszország is felajánlotta segítségét a menekülthullám kezelésében.


A Telegraph videóján látható, ahogy a kerítés után a vasúti töltésen másznak át a menekültek:Oroszország kész együttműködni

Oroszország kész együttműködni az európai országokkal a kontinenst elárasztó menekülthullám közös kezelésében. Erről Szergej Lavrov külügyminiszter beszélt hétfőn egy oroszországi ifjúsági fórumon. Az orosz diplomácia vezetője közölte, hogy „bár szakemberek szerint a bevándorlóknak a világon Oroszország a második legvonzóbb ország, az a hullám, amely most elönti Európát, jelen pillanatban nincs hatással Oroszországra”.

„Elegendő eszközünk van arra, hogy megakadályozzuk a hátrányos következményeket” – mondta Lavrov. Ennek kapcsán tette hozzá, hogy Moszkva kész együttműködni az európai országokkal a migrációs problémák kezelésében. Mint mondta, „európai kollégáik” megkeresték az orosz diplomatákat egy határozati javaslattal, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsában akarnak elfogadtatni „az afrikai illegális migránsok Európába utazásának átfogó kezelésével” kapcsolatban. „Nyitottak vagyunk az együttműködésre” – hangsúlyozta.