Menekülteket vertek át az embercsempészek, majd lebuktak

-


Bécs helyett Mátészalkára szállított tizenhét illegális bevándorlót kisteherautóval két férfi. A rendőrök embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket – közölte honlapján a rendőrség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a járművet és utasait Mátészalkán ellenőrizték szombaton hajnalban. Az autó utasterében két magyar férfi ült, a feketére festett ablakú raktérből tizenhét illegális bevándorló, köztük három gyerek és két nő került elő.

A magukat szír állampolgároknak valló külföldiek tolmács segítségével elmondták, hogy azért fizettek a sofőrnek és társának, hogy Budapestről Bécsbe vigyék őket. Többórás utazás után azt mondták nekik, hogy megérkeztek, de ők sejtették, hogy nem Ausztriában vannak, ezért nem akarták elhagyni a járművet.

A külföldiek ügyében a rendőrség idegenrendészeti eljárást kezdeményezett. A két magyar férfit, a 46 éves B. Győzőt és a 47 éves K. Lászlót embercsempészés gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik.


A rendőrség videója az elfogásról