Menekülteket gyanúsítanak egy berlini hajléktalan felgyújtásával

Fotó: dpa / CHRISTIAN ESSLER

-

Az országos megütközést keltő bűncselekményt karácsony napján követték el egy metróállomáson. Az áldozat csak azért maradt sértetlen, mert egy metróvezető és több utas eloltotta a tüzet.


Csoportosan megkísérelt emberölés gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Berlinben hét fiatalt, akik menedékkérőként érkeztek Németországba és a hatóságok szerint megpróbáltak felgyújtani egy hajléktalant.

A 15 és 21 év közötti gyanúsítottak közül hatan Szíriából származnak, a hetedik pedig Líbiából – mondta Karen Müller, a berlini ügyészség szóvivője a ZDF országos köztelevíziónak.
Az emberölési kísérlet december 25-én hajnalban történt a Kreuzberg és a Neukölln nevű városrész határán fekvő Schönlein utcai metrómegállóban. Az áldozat egy 37 éves hajléktalan, aki egy padon aludt. A hatóságok szerint a gyanúsítottak meggyújtották a kartonpapírt, amellyel betakarta magát. A hajléktalan több utazó közbelépése és egy poroltó készülékkel segítségére siető metróvezető lélekjelenléte révén menekült meg a tűzhaláltól.